onsdag 16 juli 2014

Skellefteå hundkapp

I kväll har vi varit på Skellefteå hundkapp och provat på rundbanan! Vi fick ett fantastiskt bemötande av träningsansvariga och de som var där för att träna sina greyhounds, vilka toppentrevliga människor!! Deras välkomnande sätt gör att man med glädje åker dit fler gånger. Stort tack till er!



Nu gjorde ju faktiskt hundarna med råge bra ifrån sig dessutom! Alice och Sirap provade startbox för två år sedan på samma bana, så vi testade att låta dem gå direkt från boxar och faktiskt gå medeldistans (510 m) och därmed försöka sig på sina sololicenslopp. Tjejerna klarade det finfint och blev godkända!

Chili, Mosby och Lily har ju redan klarat av sina två första licenslopp för lure coursing, så vi tänkte - vi provar! Så även de fick gå medeldistans och gå direkt (!) i startboxarna! De såg till och med bättre ut än damerna Alice och Sirap - och blev även de godkända!! Mosby drog till med att sätta banrekord för italiensk vinthund :). Nino har ju varit lite försiktig av sig på LC-fältet när han kommit för långt ifrån matte, så han fick enbart gå en kurva. Men det var inga som helst problem - han skällde vilt och lyckligt när han släpptes efter trasan och stack iväg som en racer!

Grymt nöjda människor och hundar går nu till vila för kvällen!

Ready to fly

Our Fabulous Five are moving out! Four of our precious puppies have moved to their new owners, and we are so happy and thankful that they al...