måndag 4 juli 2016

LC-prov i Hedemora!

På fredag förmiddag började vi rulla med husvagnen mot Dalarna och Hedemora för LC-prov. Spännande med hela 13 anmälda italienare och Mosby som stod för championat!


- Mosby vilar upp sig i förtältet -


Lördagsmorgonen bjöd på mulen himmel som hotade med regn, men italienarna som startade nästan först hann med hela första omgången innan regnet började falla. Mosby hade lite otur i lottningen och fick springa ett ensamlopp, men uppenbarligen hade han skött sig strålande på fältet och låg i topp med 163 poäng efter första omgången!

- Mosby i full fart. Tack för fotot Stefan Annala! -

 

Andra omgångens lopp började halsbrytande med att Palten, som Mosby sprang med, drog sig mot mitten av fältet och de båda sprang in i varandra med resultatet att Palten slog en volt! Han var tack och lov snabbt uppe och iväg efter trasan igen. Fältet var väldigt kuperat så hundarna försvann helt ur sikte sedan och dök upp igen i slutet av banan. Palten kom först och Mosby tycktes ha stannat till och letade trasan, fick sedan syn på den mot upploppet och rusade mot den och gick i mål.

 

Ena domaren hade skrivit en kommentar i domarprotokollet att han hade snubblat strax innan. Tyvärr fick han därmed en del poängavdrag och slutade på en tredjeplats, fem poäng från cert som de två första placerade fick... Men vilken fantastisk hund vi har! <3 Jag kan inte låta bli att redan längta efter nästa prov!


- Under lördagskvällen slutade det till sist att regna och vi fick en vacker solnedgång över lägret. -


- Söndagen fick ett betydligt bättre väder och solen sken över fältet. -

 

- På hemvägen åt vi en sen lunch på Bye camping och hundarna fick hänga med på verandan och bjöds även lite vatten. -