måndag 23 maj 2016

Lily's valpar!

 

Lily började söndagsmorgonen med att sjunka i temperaturen ner till ca 36,5 grader. Hon var märkbart lugnare under dagen så vi förberedde oss för att det kunde börja dra ihop sig till valpning. Hon ville inte alls sova i sin valplåda utan krävde att få sova på med mig på min madrass bredvid, självklart under täcket. En stund efter tolvslaget, efter en god stunds krafsande och bäddande under täcket, stod det klart att det var dags! Kl 00.40 föddes den första valpen, en svart tik, och 45 minuter senare kom en svart hane. Kl 2 var det dags för en isabellhane och kl 3 kom en isabelltik. Bara fem minuter över 3 kom en isabellfärgad tik.

Lily skötte allt “by the book”, tvättade valpar, fixade navelsträngar med ett upphöjt lugn och efter en stund flyttade vi valparna till valplådan och Lily ville gå ut för att kissa. Hon både åt och drack och lade sig sedan tillrätta med valparna, och jag var övertygad om att nu var allt klart. En timme och tjugo minuter efter valp nummer fem så hör jag att Lily frenetiskt tvättar något - en sjätte valp är precis född! En näpen silvergrå tik.

Slutresultatet blev alltså fyra tikar och två hanar, och samtliga tre färger finns representerade i kullen! Vi ska försöka ta enskilda foton av dem senare.


Ready to fly

Our Fabulous Five are moving out! Four of our precious puppies have moved to their new owners, and we are so happy and thankful that they al...