söndag 19 oktober 2014

Boden SvVK BIR och BIM!

Gårdagen startade med ett ryck! Efter att ha vaknat femtioelva gånger under natten, förmodligen lätt stressad över att jag skulle vara i Röbäck kl 5.15 och hämta upp samåkningskompis Therese, kollade jag till sist klockan som då visade 5.13 - larmet hade aldrig startat!! Snabba ryck tack vare min kära man som bistod med att mata, rasta och lasta hundar, sedan iväg och hämta upp Therese och hennes hundar och sedan full fart mot Boden! :)

Trots allt var vi framme i god tid innan utställningen startade och fastän det var -8 grader ute, värmde solen gott genom fönstren i totohallen på Bodentravet. Domare var Katrin Raie från Estland och det var 4 hanar anmälda och Lily som ensam tik. Kylan utomhus och trängseln inomhus gjorde det omöjligt att värma hundarna innan det var dags att gå in i ringen, så det var lite extra nervöst. Vår samåkingskompis Samson, Qvickelyckans Silvano fick excellent och CK, Mosby detsamma och även fina veteranen Fonzie, FI UCH SE UCH Exess Fonzie. Finske hanen Topaasin Ivanhoe fick dock inget CK och domaren placerade Mosby först, Fonzie som andra bästa hane och Samson trea. Superglad såklart! Men dags att bli nervös igen och ta med Lily i ringen! Hon hade ju fått vänta en stund i buren och var väldigt glad :). Ett varv ensamma i ringen och sedan upp på bordet. Även Lily belönades med excellent och CK och därmed även bästa tik! Lily och Mosby skulle åter gå mot varandra! Therese ställde upp som handler för Mosby och efter ett par varv i ringen fick Lily BIR-rosetten! Domaren kommenterade att hon verkligen gillade att jag visade hundarna med löst hängande koppel, vilket kändes som ett enormt fint beröm och rejält "grädde på moset" efter att ha satt upp våra hundar som bästa hane och tik.

Finalerna dömdes av Knut Blütecher, Norge, och Samson fick en stor och fin BIS-3 juniorrosett! Lily blev dock utan placering i finalerna. Mosby fick vara med i Barn med hund och hans handler Ellen vann! Grattis Ellen!!

Stort tack till gratulationer och varma kramar! Ni har ingen aning om hur mycket era ord betyder! Tack till Therese för resesällskap och handling och stort grattis igen till Samsons fina placering i juniorfinalen!

 

- Arceum's Lifebloom, Lily, BIR och Arceum's Nightfall, Mosby, BIM -
Foto: Yvonne Mukkavaara

- Fina rosetter som ska hängas upp när vi kommer hem! -
 
- Lily fick en alldeles fantastisk kritik! -

- Barn med hund -

- Ser lite oroväckande ut... men det var FAKTISKT bara Fanta! -