söndag 21 september 2014

Debutanter i LC och Best in Field!

Årets sista LC-prov gick av stapeln den 20 september i Nyland, Kramfors, och 6 italienare kom till start. Chili, Lily och Mosby avklarade sina sista licenslopp tidigare under provet i Bjurholm i augusti, så detta var deras allra första start inom LC. Lily och Chili såg riktigt fina ut under licensloppen medan Mosby som litade mer till att han är snabb fick rejält vida kurvor när haren slog :) Eftersom hundarna hunnit med två starter i kapplöpning sedan dess, var förhoppningarna störst att Lily och Chili kunde göra fina lopp och det kändes sannolikt att Mosby skulle köra "full gas" och kanske göra ännu vidare kurvor än under licensloppet.

Det var spännande värre när Lily och Alice var först ut till start. Alice jobbade på stabilt som hon brukar men Lily glänste och såg helt strålande fin ut! Nästa par ut var Mosby och Chili, som tillsammans gjorde ett superfint lopp! Överraskande gjorde Mosby inte alls som förväntat och gjorde mycket fina kurvtagningar. Sirap tillsammans med Qvickelyckans Ramses var sista paret ut, och hon kämpade tappert som vanligt men Ramses är stark och snabb.

Det var mycket spännande när resultatlistorna för första omgången kom upp på väggen:

Arceumbarnen låg topp tre!!

Mosby hade fått mest poäng, Lily låg tvåa och Chili var trea! Även andra omgången såg mycket fin ut för alla hundarna. Dock fick Sirap ett trastapp men hon är en fighter och gav inte upp utan letade sig tillbaka till trasan för att gå i mål.

Slutresultatet:

- Mosby, Lily och Chili i topp på deras allra första LC-prov! -

- Inte nog med att Mosby hade mest poäng av italienarna - det visade sig att han hade mest poäng av ALLA startande hundarna på provet!! Best in Field och även VKLC Norras klubbmästare 2014! -

 

- Fjolårets klubbmästare Skarnbro's One Hit "Elton" tillsammans med Mosby -
 

- Arceum's Emberstorm, Nino, betraktar sina syskon från läktarplats -

 

- Fikatältet är lika överdådigt som vanligt! -
 
- Medali Hunddesign fanns på plats med de vackra halsbanden och massa andra fina grejer! Jag kunde inte låta bli att beställa ett halsband till Alice :) -

 

- Dimman låg tät över fältet större delen av förmiddagen, med sedan klarnade det upp och solen tittade fram -