söndag 18 maj 2014

Lily BIR i Piteå!

Norges nationaldag (och min reservmamma Monas födelsedag!) firades i Piteå på SKKs nationella hundutställning. Vi åkte flott i Camilla och Ulfs husbil tillsammans med deras två whippets och en gästande saluki. Det var fyra italienare anmälda, Mosby som enda hane, Lily enda juniortik och två tikar i unghundsklass. 

Italienarna gick nästan först av alla i ringen, och Mosby var då allra först av italienarna. Domaren tyckte att han hade korrekta vinklar, god substans och homogena rörelser men "a little bit big size".  Han ansåg även att han hade: "a little bit much chest but good deepness" vilket är en lite intressant kommentar :). Han belönades med VG.

Snabba ryck och byta hund till Lily då! Hon gillar verkligen att trava på i ringen och skulle med lätthet kunna bibehålla trav även om jag hade sprungit på ordentligt, och det tycktes domaren ana och gilla för han kommenterade ett par gånger att hon rör sig mycket trevligt. I övrigt: "very nice and typical lines, well coated isabell, good  substance, correct angulation, good character. Nice and (här har sekreteraren först skrivit interesting - strukit över, rising - strukit över, sedan raising) movement". 
Hon belönades med Exc och placerades som bästa tik och därmed BIR!

Av de fyra italienarna fick två exc och två VG. När whippeterna bedömdes senare i ringen visade det sig att ca 3/4 fick VG, så vi kunde konstatera att ett VG idag inte alls var så tokigt, samt att Lilys BIR var riktigt fint! Nu har hon två cert på bara två utställningar!

Sammantaget en mycket trevlig dag i trevligt sällskap med hundmänniskor 
och deras hundar!