söndag 22 september 2013

Svenskt lure coursing championat!

Äntligen har vi gjort vår premiärtur med den mycket gamla men för oss nya husvagnen! På fredag eftermiddag började färden mot årets sista LC-prov i Nyland, och vi hade laddat med kyckling att grilla när vi kom fram och en massa annat gott till. 


Husvagen är packad och klar inför avresan.


 Efter flera dygns rekordregnande i Ångermanland, och extrema mängder nederbörd i just Kramfors, kunde vi under resan söderut se ljuset!


Väl framme på Ulfs och Camillas gård. Vi jäser i husvagnen med hundarna efter middagen och Lily har parkerat så nära husse som hon kan.


Lördagen bjöd på ett underbart väder, men det var fortfarande rejält blött på fältet på sina ställen och hundarna sprang upp rejäla vattenkaskader under loppen!


Camilla hade ordnat med fikabordet som dignade av godsaker! 
 Alice i full fart på fältet. 
Hon sprang två mycket fina lopp och fick högst poäng i båda loppen av italienarna. Hennes första lopp belönades med den tredje högsta poängen av samtliga hundar!
Foto: Irene Holmsten


Alice totalt fjärde start på ett LC-prov resulterade i seger och cert, vilket var det sista certet hon behövde för att erhålla titeln SE LCCH - svensk lure coursing champion! 
Fantastiskt roligt!!
Domare: Agneta Doverholt och Peter Rönn.


Otroligt vackra rosetter!


Valparna fick prova på att springa en kort raksträcka på banan efter avslutade tävlingar, 
och de såg mycket lovande ut!


Chili har lånat Siraps baddräkt och är beredd.